Skip to main content
Egyéb kategória

Miért a liposzómás vitaminoké a jövő?

By 2022.01.23.február 8th, 2023No Comments

Mert ezzel a formulával érhető el a legjobb hasznosulás, és azt is eláruljuk, ez hogyan lehetséges!

Abban bizonyára minden megrögzött vitaminfogyasztó egyetért, hogy szeretnék, ha a bevett vitaminkészítmény hatásos lenne, azaz a lehető legtöbb hatóanyag szívódjon fel belőle. A felszívódás azonban rengeteg dologtól függ: egyrészt a szervezetünkön, testünkön múlik (a felszívódási zavar vagy a belső szervek betegsége például nem teszi lehetővé, hogy maximálisan hasznosuljanak a bevitt tápanyagok) és persze a bevett készítménytől. Milyen formában vesszük be a táplálékkiegészítőket, vitaminokat? Mivel vesszük be? Mikor fogyasztjuk? A St. Paul Health prémium vitaminszérumok összetételét úgy állították össze, hogy a benne lévő vitaminok fokozzák egymás hatékonyságát és komplex hatást fejtenek ki.

A vitaminfogyasztás új módja

A St. Paul Health szérumcsaládot azzal a céllal alkották meg, hogy a tudatos, egészséges életmódra törekvő vitaminfogyasztóknak (akiknek a száma egyre csak nő) a lehető legújabb technológiával készített, leghatékonyabb készítményeket kínáljanak, ezek pedig a liposzómás szérumok. A szérumban található lipid gömbök (amelyek egyébként a sejtmembránra hasonlítanak) egy külső burokkal rendelkeznek – ezek tartják a lipid gömbökbe zárva az értékes tápanyagokat, amíg el nem jutnak oda, ahol fel kell szívódniuk, azaz a vékonybélbe. A nano méretű lipidgyöngyök foszfolipid rétege hasonló a sejtfalhoz, így képes azzal összeolvadni, és közvetlenül a sejtbe eljuttatni a tápanyagokat. Miért fontos, hogy a lipidgömbök magukba zárva szállítsák a tápanyagokat, amíg azok a megfelelő helyre érkeznek? Mert a gyomor savas közegében a vitaminok és ásványi anyagok nagy része az emésztés alatt roncsolódik, így viszont a gömbökben védve eljut a vékonybélbe.

Láthatatlan kapszulák az egészségért

A lipid gömbök valójában nano méretű kapszulák, amelyek membránjukban szállítják a testünkben a megfelelő helyre a vitaminokat. A St. Paul termékeiben is megtalálható növényi glicerinből képzett lipidgömbök alkalmasak gyógyszerek és más hatóanyagok szállítására is – a St. Paul szérumok esetében víz- és zsíroldékony vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak megfelleő helyre.

Könnyed, kényelmes fogyasztás

A biohasznosulás mellett a szérum nagy előnye, hogy könnyen fogyasztható. A folyékony formulát kényelmesebb meginni, hiszen sokakban ellenérzést váltanak ki a nagy méretű kapszulák, tabletták, amik akár a nyelőcsövet is felsérthetik, sőt, van, aki képtelen lenyelni azokat. A St. Paul szérumokat pipettával vagy kanállal adagolhatjuk. A cukormentes, ízesített folyadékot lenyelhetjük magában vagy felhígíthatjuk vízben. A szérumoknak más-más az ízesítése, a legjobb hasznosulás érdekében érdemes követni a termékleírásokban megadott szedési javaslatot, hogy melyik napszakban, és étkezés előtt vagy után érdemes-e fogyasztani a vitaminszérumokat.