Skip to main content
Egyéb kategória

D-vitamin a téli kimerültség ellen!

By 2022.02.15.február 8th, 2023No Comments

Az év elején mindenki sok tervvel, elképzeléssel áll az új esztendő kihívásai előtt, de a tervek megvalósításához, sokszor úgy érezzük, nincs erőnk. A téli kimerültséget nagy részben a vitaminhiány okozza, de ezen könnyen segíthetünk hatékony vitaminkészítményekkel, mozgással és egészséges táplálkozással.

A szervezünk nem minden vitamint képes sokáig tárolni, a vízben oldódó vitaminokat például minden egyes nap pótolnunk kell, de az olyan nagyon fontos zsíroldékony vitaminok, mint a D-, E-, K- és az A-vitaminok is kiürülnek a tél közepére. Már rengeteg kutatás kimutatta, hogy a magyarok D-vitamin-szintje a tél végére kritikusan alacsony, mivel nem ér bennünket elég napfény ahhoz, hogy a szervezetünk a fény hatására elég D-vitamin termeljen. A D-vitamint októbertől május végéig mindig pótolni kell, de vannak már olyan ajánlások is, hogy a kevésbé napos területeken, mint Magyarország is, érdemes egész évben szedni.

Miért veszélyes a D-vitamin-hiány?

A D-vitamin hiánya hosszú távon veszélyes, hiszen a szervezet egyik legfontosabb hormonjának a D-hormonnak az előanyaga. D-vitamin nélkül a csontok könnyebben törnek, a fogak gyorsabban romlanak (mert D-vitamin nélkül a kalcium sem tud rendesen felszívódni), az immunrendszer károsodik, a szív- és érrendszer működése romlik, az idegrendszerre is káros, megnő a depresszióra való hajlam és számos rákos megbetegedés kockázata is fokozódhat. Ma már a D-vitamin-hiányt az egyik leggyakoribb civilációs betegségnek tartják a szakemberek. Hogyan lett betegség? Annyira tartunk a napsugárzás káros hatásaitól, hogy egyre nagyobb faktorú krémmel tartózkodunk a napon, és egyre többet vagyunk a hűtött szobában, árnyékban, így nem éri elég napfény a bőrünket ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű D-vitamint állítsunk elő. Tehát nemhogy D-vitamin-raktáraink nincsenek, de még ahhoz sem vagyunk eleget napon, hogy nyáron elég D-vitaminunk legyen.

Hogyan érdemes szedni a D-vitamint?

A St. Paul D-vitamint tartalmazó Relief széruma tulajdonképpen folyékony napsütés, hiszen pótolja a meleg, simogató nyári napsütés hatásait, rendszeres szedése feltölti a D-vitamin raktárakat és energizál, segíti az immunrendszer működését. A Relief multivitamin készítményben van még A-, E-, és K2- vitamin, amelyek segítik egymás maximális felszívódását. A Relief szérum liposzómás formulája (ezeket nano méretű lipid gömbökként kell elképzelni) magába zárja az értékes vitaminokat és elszállítja a szervezetünkben oda, ahol nagy mértékben fel tud szívódni. A belső szervünk, ahova el kell jutnia a vitaminoknak, a vékonybél, amely nemcsak emésztőszerv, hanem az immunrendszerünk „székhelye“ is. Az immunrendszer működése nagyon összetett, de a vitamin- és ásványianyag-pótlás, a jó emésztés (ezáltal pedig a megfelelő felszívódás) az optimális immunműködés egyik alappillére, ezért kell arra törekednünk, hogy a legjobb minőségű táplálékkiegészítőket fogyasszunk, amelyek célba juttatják a tápanyagokat.

A St.Paul Every day termékcsaládja három olyan multivitamin szérumot kínál, amellyel feltöltheted a vitaminraktáraidat: a C-vitaminos Resistance, a D-vitaminos Relief és a komplex B-vitamint tartalmazó Calmness minden nap pótolja a szükséges vitaminokat.