A mi történetünk

Ki volt Remete Szent Pál?

Ahogy a neve is mondja, Szent Pál remeteként élt a 3–4. században az egyiptomi a sivatagban, egy rejtett bejáratú barlangban, amely körül datolyapálmák nőttek, és ami mellett friss vizű forrás csobogott. A legenda szerint egyszer Remete Szent Antal látogatta meg, mert azt hallotta, hogy nem ő a legidősebb és legszentebb remete, hanem Pál. Ő volt a szerzetességnek, mint a világtól elvonuló életformának az egyik kezdeményezője. Elszántsága miatt 494-ben szentté avatták, és a barlang mellett, ahol élt, hatalmas kolostort építettek, amely egészen a 7. századig állt. Pál bebalzsamozott teste először Konstantinápolyba került, majd Velencébe, végül pedig Budaszentlőrincre, a Magyar Pálos Rend főmonostorába. Az ereklye magyar földre érkezésével az akkori király Remete Szent Pál oltalmába ajánlotta hazánkat, aki onnantól fogva Magyarország társvédőszentje lett. Budaszentlőrinci nyughelye körül több mint nyolcvan csodálatos gyógyulás történetét jegyezték fel, így lett ez a hely a betegek és gyógyulni vágyók zarándokhelye. Nem véletlen tehát, hogy róla neveztük el vitaminjainkat.

A szérumaink előállítása során alkalmazott technológia főbb paraméterei

Alec D. Bangham 1961-ben azonosította először a lipidvezikulák létezését, amikor a sejtmembránok tulajdonságait vizsgálta. A lipidvezikulák olyan, foszfolipid kettős membránnal borított üreges gömbök, amelyek – a természetes biológiai membránok tulajdonságait kihasználva – képesek zsír- és vízoldékony molekulákat is magukba zárni. Mivel ez a foszfolipidréteg azonos a sejtfallal, így képes azzal összeolvadni, és közvetlenül a sejtbe eljuttatni a szállított anyagokat. Ezenkívül arra is alkalmas, hogy megvédje a bezárt hatóanyagokat az emésztés során fellépő kedvezőtlen savas környezettől, hogy azok közvetlenül a vékonybélben szívódjanak fel, és veszteség nélkül jussanak a keringésbe.

Ezek a nanoméretű lipidhólyagok gyógyszerészeti szempontból olyan mikrokapszulának tekinthetők, amelyeket egy vagy több amfifil jellegű molekula épít fel, amelyek kettős rétegű membránt alkotnak. Egyaránt hordozhatják a hatóanyagot a felszínükhöz kötve, a membránba ágyazva, illetve a belsejükben. Az általában növényi glicerinből képzett liposzómák termodinamikailag stabilak, ezért gyógyszerek és más hatóanyagok szállítására is alkalmasak. Ezen kívül további számos előnnyel is rendelkeznek: alkalmazásuk biztonságos, változatos formában és összetételben is könnyen előállíthatók, valamint egyaránt képesek zsír- és vízoldható anyagok szállítására.

A St. Paul Health szérumcsalád megalkotásának célja

Tudjuk, hogy napjainkban a tudatos vitaminfogyasztók aránya folyamatosan és rohamosan növekszik, sőt a legtöbb esetben még az egészséges életmóddal és vitaminbevitellel kapcsolatos külföldi tudományos kutatások terén is naprakészek. Következésképpen a termékeink megalkotásakor elsődleges szempont volt, hogy a legmodernebb technológiát alkalmazzuk hatóanyagaink biohasznosulása érdekében, hiszen fogyasztóink és vásárlóink csakis a legjobbat érdemlik. Könnyen fogyasztható folyékony formát választottunk, egyrészt azért, mert sokkal kényelmesebb, mint a kapszulás megoldások, másrészt pedig azért, mert tapasztalataink szerint sokakban ellenérzéseket váltanak ki a nagy méretű tabletták, amik akár a nyelőcsövet is megsérthetik. A kényelmes használhatóság és a praktikum volt az elsődleges szempont, amikor vitaminjainknál a pipettás adagolást választottuk, valamint egy olyan kompakt méretet, ami nemcsak a konyhapulton szép, de egy női táskában is könnyen elfér. A tökéletességre való törekvés hajtott bennünket az összetevők tekintetében, a formatervben és a felhasználhatóságban is egyaránt. Az volt a célunk, hogy olyan termékcsaládot hozzunk létre, amely társa és támogatója egy modern nő életének.